HTML

Rólunk

Célunk a magyar gyermekvédelem problémáinak feltárása és megvitatása. Cikkeiteket a gyejoblog@gmail.com címre várjuk.

Kommentek

2010.09.14. 15:53 Gyejoblog

17. A legfontosabb, amit egy apa tehet a gyermekeiért, hogy szereti az anyjukat

Horváth Ádám 

 

A címben szerplő mondás, mely Theodore M. Hesburgh nevéhez fűződik természetesen fordítva is igaz.
 
Napjainkban a házasságok fele válással végződik, de a párkapcsolatok nagy része nem is jut el addig, hogy kimondva, aláírva vállalja a két fél a szövetséget. Gyermekek azonban gyakran születnek ezekből a kapcsolatokból. A kapcsolat megromlásakor – úgy érzem - egyre gyakrabban lépünk be mi, gyermekvédelmisek a képbe.
 
Mindegy, hogy ezeket a szülőket küldték hozzánk, vagy maguktól jöttek, azonnal várnak olyan kérdésekre választ, amit nem tudunk megadni nekik. Megoldást akarnak pl. a gyermek elhelyezésére.
 
A volt párok egymással beszélgetni nem tudnak, csak kiabálni és a legrosszabb emlékeiket elevenítik fel. Emberi mivoltukból kivetkőzve mondanak egymásra bármit. Normális emberek pszichopatává válnak pillanatok alatt egy-egy válási folyamatban. Saját akaratukat a gyermek érdekének beállítva kérik, várják tőlünk a feloldozást. Általában mindkét szülő „használja” a gyermeket, mint postást, mint a másik áldozatát, de egyik sem veszi észre, hogy együtt teszik tönkre a „szeretett kincset”.
 
Ha rajtam múlna, elvenném a gyermekeket az ilyen szülőktől, míg ők lemeccselik egymással a dolgaikat. Miután döntöttek a legfontosabb kérdésekben, jöhetnek a gyermekekért. De ezt nem tehetem.
 
A védelembe vétel ott van, mint lehetőség. A gyermekek veszélyeztetettsége nem kérdéses egy ilyen helyzetben, viszont így akarva-akaratlanul az egyik szülő malmára hajthatom a vizet.
 
Ez tipikusan olyan helyzet, mikor szép lehetek, de okos nem.

Szólj hozzá!

Címkék: válás védelembe vétel


A bejegyzés trackback címe:

https://gyejo.blog.hu/api/trackback/id/tr242295885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása